Plochá strecha - je znovu čoraz populárnejšia
Výhody plochých striech všeobecne
august 8, 2018
Hydroizolácia pomocou EPDM so štrkovým pokrytím
Ako sa starať o plochú strechu
august 15, 2018

Je EPDM ekologický materiál?

Zelené strechy - ekologická aj ekonomická voľba

Je EPDM ekologický materiál?


 

EPDM – ideálna voľba (aj) pre zelenú strechu.

Čoraz viac ľudí sa zaujíma o ekológiu a dopad ich rozhodnutí na životné prostredie. Neustále tak rastie záujem o ekologické riešenia, či už sa jedná budovy ako celok, alebo napríklad o ich strechy. Preferencie takýchto ľudí sú teda nasledujúce: ich plochá strecha má byť nielen kvalitná a funkčná, a zároveň nemá ani škodiť prírode. V takom prípade je fólia EPDM výbornou voľbou a to hneď z niekoľkých dôvodov.

Zelené strechy - ekologická aj ekonomická voľba
“Zelená strecha – ekologická aj ekonomická voľba”

Ekologická výroba

Výroba materiálu, ktorý tvorí EPDM, nevytvára žiadne toxické látky, ktoré by mohli škodiť životnému prostrediu. Strecha ako taká, má preto len minimálny enviromentálny vplyv. Takisto je dôležité podotknúť, že nijak neznečisťuje ďažďovú vodu a nevplýva tak na jej kvalitu. Vodu tak môžete bez starostí využiť v záhrade a pri chove domácich zvierat.

Odolnosť a recyklovateľnosť

Hydroizolácia pomocou syntetickej gumy (EPDM) prináša budovám funkčnost nielen vysoko-kvalitnú, ale aj dlhotrvajúcu. Niekoľko-desaťročná výdrž výrazne obmedzuje potrebu opravy strechy, prípadne rekonštrukcie. Taktiež šetrí životné prostredie a v prípade, že je už naozaj nutné materiál vymeniť a zlikvidovať, recyklácia nepredstavuje sebemenší problém.

Hydroizolácia - Porovnanie ekologickosti EPDM a konkurenčných materiálov.
“Porovnanie ekologickosti EPDM a konkurenčných materiálov.”

Viac o výdrži, návratnosti investície aj ako o ekologickej stránke fólie EPDM nájdete v článku:
https://www.ukflatroofing.com/content/31-what-is-the-most-sustainable-roofing-product

Kvalitná izolácia

Kvalitné zateplenie strechy šetrí nielen vašu peňaženku, ale aj životné prostredie. Vysoká funkčnosť fólie EPDM zabezpečuje výbornú izoláciu akejkoľvek strechy a zamedzuje tak plytvaniu s energiou.

EPDM a zelené strechy? Výborná kombinácia!

Pre fóliu EPDM nepredstavuje problém ani vegetácia. Jej využitie je preto možné nielen u eko-striech, ale aj v rámci “zelených striech”.

Zelené strechy, tak ako aj ekostrechy, sa tešia rastúcej popularite po celom svete. Jedná sa o strechy s celkovým alebo čiastočným pokrytím živou vegetáciou. Tá sa pokladá na už upevnenú hydroizolačnú membránu. EPDM je jedným z najlepších možných podkladov pre takýto typ plochej strechy a to najmä z dôvodu, že výborne spolupracuje s vegetáciou umiestnenou na jej povrchu vďaka svojej výbornej hydroizolácii a odolnosti. Viac informácii o zelených strechách nájdete už čoskoro v našich ďalších článkoch.

Zastrešenie pomocou EPDM je tiež kompatibilné so solárnymi panelmi, ktoré ako obnoviteľný zdroj energie tiež prispievajú ku zlepšeniu životného prostredia.

Zelené strechy - Vegetácia na streche - spojenie EPDM a prírody
“Vegetácia na streche – spojenie EPDM a prírody”

Zaujímate sa o ekológiu, hľadáte riešenia, ktoré šetria nielen vašu peňaženku ale aj životné prostredie? Potom je EPDM presne to, čo potrebujete. Funkčné, efektívne a najmä, ekologické.
Prezrite si našu ponuku produktov alebo si nechajte vypracovať špeciálnu ponuku len pre vás.

Kontaktujte nás!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *